Sokkoló riportban számoltak be a cég amerikai dolgozói munkakörülményeikről. A Facebook moderátorai, akik az oldalra feltöltött tartalmakat szűrik olyan embertelen környezetben végzik a munkájukat, hogy gyakran poszttraumatikus stresszben szenvednek, illetve olyan is volt, hogy a túlhajszoltságtól egy moderátor szívrohamot kapott, és meghalt.

Ezeket a történeteket titioktartási szerződésük megszegése árán hozta a világ tudtára néhány volt moderátor. Elmondásuk szerint a Cognizant nevű alvállalkozó által verbuvált dolgozók floridai és arizonai irodáiban egészségtelen, zaklatással teli atmoszférában kénytelenek végezni az amúgy is nehéz munkájukat.

A moderátorok egy műszakban csupán egy 30 perces ebédszünetet, valamint két 15 perces és egy 9 perces “wellness”-szünetet kapnak, a többi időt nézniük, mielőtt törlik azokat a Facebookról.

Ehhez a munkához ráadásul semmiféle pszichológiai segítség nem jár, sok történet szól viszont az irodákban folyó rendszerszintű szexuális bántalmazásról, mocskos mellékhelységekről és nem túlságosan higiénikus munkakörnyezetről.

Remélhetőleg azonban várhatóak változások: a hír megjelenése után a Facebook nyilatkozatot tett közzé, melyben biztosítottak mindenkit, hogy komolyan megvizsgálják a partnercégeiknél uralkodó munkakörülményeket, a Cognizant pedig megígérte, hogy komolyan veszik a napvilágra került vádakat.

Forrás: Digital Trends