A Facebook bejelentette, hogy bővíti a „Business Manager” eszközéhez való hozzáférést, amellyel a nagy hirdetők és ügynökségek menedzselhetnek Facebook oldalt, továbbá hirdetési-és applikációs fiókokat egyetlen felületről – írja a MarketingLand.

A Business Manager egyfajta központi kontrollt ad az adminoknak a hirdetési kampányaikra és az oldalaikra vonatkozóan a csapatuknak és partnereiknek kiadott engedélyek felett.

Egyelőre nem tudni, mennyire kell „nagy” hirdetőnek lenni ahhoz, hogy ezzel az újdonsággal élhessen valaki. A cég bejelentése szerint emellett az eszköz limitáltan, csak az USA-beli hirdetőknek elérhető jelenleg, de néhány héten belül nemzetközi vizekre engedik.

Az érdeklődőknek érdemes a Business.Facebook.com oldal alján megadni az email címüket, hogy értesítsék őket, amint számukra is hozzáférhető az eszköz.

fb-biz-manager-600x390

A Business Manager a következő funkciókat kezeli – ezeket a Facebook GYIK oldalán is megtalálod:

  • Business Admin (Üzleti admin): ebben a szerepkörben az üzleti beállítások mindegyikét kezelheti az adott személy, beleértve a fiók módosítását és törlését, valamint más emberek hozzáadását és eltávolítását.
  • Business Employee (Üzlet alkalmazottja): az üzleti beállításokra vonatkozó összes információt láthatja, de nem eszközölhet változtatásokat.

Hirdetési fiókok:

  • Ad Account Admin (Hirdetési fiók admin): a kampányok, a jelentések, a számlázási és a fiókengedélyek mindegyikét kezelheti és beállíthatja a fiók költései limitjeit is. Az üzleti fizetési módozatokon is állíthat.
  • Ad Account Advertiser (Hirdetési fiók „hirdető”): láthatja és szerkesztheti a hirdetéseket, valamint a fiók fizetési módjainak beállításait.
  • Ad Account Analyst (Hirdetési fiók elemző): látja a hirdetési teljesítményt.

Oldalak:

  • Page Admin (Oldal admin): kezeli az oldal szerepköreit, üzeneteket küldhet, posztolhat az oldal nevében, létrehozhat hirdetéseket és megtekintheti az elemzéseket.
  • Page Editor (Oldal szerkesztője): szerkesztheti az oldalt, üzeneteket küldhet, posztolhat az oldal nevében, létrehozhat hirdetéseket és megtekintheti az elemzéseket.
  • Page Moderator (Oldal moderátor): reagálhat az oldalon érkezett hozzászólásokra és törölheti azokat, küldhet üzeneteket az oldal nevében, létrehozhat hirdetéseket és megtekintheti az elemzéseket. Az oldal moderátorai nem posztolhatnak az oldal nevében.
  • Page Advertiser (Oldal hirdetője): létrehozhat hirdetéseket az oldalnak és megnézheti az elemzéseket. Nem posztolhat az oldal nevében.
  • Page Analyst (Oldal elemzője): megtekintheti az elemzéseket. Nem posztolhat az oldal nevében.