Tegnap már írtunk arról, hogy a Facebook új üzenőfali algoritmusa miatt a Facebook-oldalak látogatottsága alaposan csökkenhet, ám van egy opció, amivel minden Facebookon lévő cég sikerrel élhet.

Facebook nézettség

A SocialFlow kutatásai szerint – a cég számos óriáscég Facebook-kommunikációjáért felel, havonta több mint félmillió posztot publikál – míg az oldalak elérése január és május között 42 százalékot csökken, a Facebook-videók nézettsége és a reakcióik mennyisége hatalmasat ugrott az utóbbi időkben.

A felmérés szerint jelenleg a videók az általuk készített tartalmak csupán 0,9 százalékát tették ki, ám az elérés 7,15 százaléka, a lájkok 5,2 százaléka és a megosztások 11,1 százaléka hozzájuk köthető. Ráadásul a SocialFlow elmondása szerint nem minden ügyfelük eredményét vizsgálták, így a számok a valóságban ennél is kiemelkedőbbek lehetnek.

A felmérés nem tartalmazza a Facebook Live-videók adatait, melyek ugyancsak kiemelkedően fontosak lettek – igaz, ezt a Facebook némi pénzügyi lökettel is segítette.

A SocialFlow szerint nem lenne meglepő, ha az következő fél vagy egy évben a videós tartalmak aránya öt százalékról 10 százalékra nőne. Ezzel maga a Facebook is egyetért, hiszen korábban a social media-óriási alelnöke mondta azt, hogy a platform öt éven belül várhatóan szinte csak videós tartalmakkal lesz tele.

Forrás: Adweek