Integrálni tervezi a Facebook és az Instagram üzenetküldő felületeit Mark Zuckerberg cége. Az újítás értelmében mindkét platform privát üzenetei ugyanazon a csatornán keresztül lennének elküldve, és az oldalak tartalmait is könnyebben lehetne így megosztani.

Az Instagram chatfelületén dolgozók ennek értelmében már a Facebookos üzenetküldöt építő mérnököknek dolgoznak – és habár a egyik chatfelület kinézete sem fog megváltozni, a működésüket mindenképp ugyanolyanná teszik.

A lépést Zuckerberg már korábban is kilátásba helyezte. A Facebook-vezér hosszabb távon nem csak az Instagram, hanem a szintén a cég tulajdonában lévő WhatsAppot is egymáshoz hangolná, ami nem kis technológiai kihívás.

A Facebook jelenleg abban bizakodik, hogy így minden platform felhasználójának könnyebb dolga lesz az üzenetküldéssel, ám a lépés kritikusai szerint ez komolyan visszaüthet, mivel ők úgy látják, hogy sok felhasználó direkt azért szereti az Instagramot és a WhatsAppot, mivel azok élesen meg vannak különböztetve a Facebook rendszereitől.

Forrás: Bloomberg