Nagyon kínlódik a Facebook most, hogy veszett iramban közelednek az amerikai választások. Mark Zuckerberg nemrég jelentette be, hogy egy héttel a választások előtt már nem lehet majd politikai hirdetést feladni, most pedig újabb dologgal rukkolt elő a közösségi oldal.

Ez ugyan még nem éles, de meg akarják vizsgálni, hogy milyen hatással van a közösségi média a politikai világra, illetve a politika magukra a közösségi oldalakra. Egy adott ország választását megvizsgálva szeretnék a kérdést boncolgatni, és ehhez kapóra jön az amerikai elnökválasztás. A tervezett kísérletben arra szeretnék rávenni a felhasználóikat, hogy egy időre fordítsanak hátat a Facebooknak és az Instagramnak. 

Ráadásul nem ingyen kérik ezt a jelentkezőktől, fizetnének is érte, ha valaki az amerikai választások idejére kivonja magát a közösségi médiából. Pontos részletek nem ismertek, arról is egyelőre csak szavazni lehet, hogy egy hét Facebook- és Instagram-mentes életért 10, 15 vagy 20 dollárt tartana a felhasználó elég összegnek.

Forrás: The Verge