Új funkciót jelentett be a napokban a Facebook: megjelent a Memories (Emlékek) szekció a közösségi oldalon, ami lényegében a már régóta létező On This Day (Ezen a napon) kibővítése, a korábbinál több alszekcióval, fejlettebb algoritmussal és beállítási lehetőségekkel, ráadásul mindez egyszerre vált elérhetővé az asztali verzióban és a telefonos applikációban egyaránt.

 

 

A Memories négy csoportban kínál tartalmakat a múltunkból:

  • On This Day posztok és életesemények
  • évekre visszamenőleg az adott napon szerzett ismerősök, akikhez különleges ünneplő videó is jár
  • évszakos vagy havi visszatekintések, amik szintén videó, vagy üzenet formájában nézhetők vissza
  • korábban figyelmen kívül hagyott emlékek

A közösségi oldal asztali verziójában erre a linkre kattintva érhető el a friss Memories funkció, illetve a menüsorban is elérhető, a mobilos verzióban pedig a legújabb frissítést követően fog megjelenni. Az új lehetőséget a Facebook szokás szerint fokozatosan teszi elérhetővé a felhasználók számára, így ha valakinek még csak a jól ismert On This Day látszik, annak nem kell megijedni, hamarosan felváltja a jóval több opciót tartalmazó Memories.

Ami pedig a beállításokat illeti: ha esetleg akadnak olyan emberek (exek, régi barátok, rokonok), esetleg rossz emlékekhez kapcsolódó dátumok, amiket nem szeretnénk viszontlátni a Memories posztok között, akkor ezeket a megfelelő menüben szépen jelezhetjük a rendszer számára. A közösségi oldal fejlesztői ráadásul már azon is dolgoznak, hogy a háttérben figyelő algoritmus segítségével szűrjék ki a rossz emlékeket, méghozzá kulcsszavak és reakciók alapján.

Forrás: MacRumors