A Facebook jelenleg nagyon figyel arra, hogy csak olyanoknak legyen rajongói oldaluk, akik tényleg be tudják bizonyítani, hogy ők azok. Ez igen dicséretes, viszont nem igazán törődik az olyan tribute előadókkal, akik valamelyik sztár előtt róják le tiszteletüket, és adnak műsorokat. Őket kegyetlenül szankcionálja a Facebook. A Sky News egy Dolly Parton-imitátoron keresztül vezette le a problémát.

Kelly O’Brien ugyanis úgy néz ki, mint Dolly Parton, úgy énekel, mint Dolly Parton, és még maga a country-legenda is támogatta.

Jobbra az eredeti Dolly Parton

O’Brien azon tribute előadók közé tartozik, akik azt mondják, hogy a Facebook szabályai miatt be kell zárniuk az oldalaikat, mivel a platform nem teszi lehetővé az embereknek, hogy úgy adjanak ki magukat, mint egy jól ismert személy.

Az évek óta Dollyként fellépő O’Briennek 4500 követője volt a most bezárt oldalán, és azt mondja, hogy ezt azután építette fel, hogy tavaly a 15 000 követővel rendelkező oldalát is megszüntették.

O’Brien teljesen kiborult:

„Ez az én teljes munkaidős állásom – nem mellékesen dolgozom. Nagyon komolyan veszem, nagyon keményen dolgozom, sok pénzt költök magamra ahhoz, ne olcsó Dolly Parton-utánzatnak tűnjek.”

A Facebook anyavállalata, a Meta azt állítja, hogy engedélyezik a rajongói oldalakat, de megkövetelik a felhasználóktól, hogy egyértelművé tegyék, hogy nem ők a valódi hírességek, és nem az adott személy nevében beszélnek.

Mivel azonban a koncertjegyek ára folyamatosan emelkedik, és egyes művészek teljesen visszavonulnak a turnézástól, sok rajongó számára valóban az egyetlen lehetőség, hogy kedvenc sztárjuk alternatív változatát találják meg. Azok számára pedig, akiknek karrierje a megszemélyesítésen múlik, végzetes, hogy nem oszthatják meg műsoraik részleteit a rajongótáborukkal a közösségi médiában.

A Facebook azt állítja, hogy azon dolgoznak, hogy visszaállítsák O’Brien oldalát, de sokaknak továbbra is fennáll a konfliktus – a tiszteletadás az eredeti művészek védelmét szolgáló szerzői jogi szabályok betartása mellett.