A Facebook tavaly mutatta be a Rights Manager-t annak érdekében, hogy a márkák megvédhessék a saját videóikat a visszaélésektől és a jogtalan felhasználástól. A legnagyobb közösségi platform emiatt most három új szolgáltatással egészíti ki a Rights Manager-t: integrálódik a Friend MTS, a MarkMonitor és a ZEFR.

A Rights Manager egyébként eddig elsősorban az oldal adminok számára volt hozzáférhető, amit kizárólag a Page Publishing Tools felületen érhettünk el. Most, hogy bevezették ezt a három új külső szolgáltatást, ezeket a lehetőségeket ezentúl közvetlenül is alkalmazhatjuk együtt. A Facebook termékmenedzsere a közleményben elmagyarázta, hogy ezek az alkalmazások vezetők a piacon a tulajdonjogok menedzselésében. Azt is tisztázták, hogy a Rights Manager és a legújabb integrált szolgáltatások segítségével ezután hatékonyabban megvédhetjük a szellemi tulajdonjogainkat.

A bemutatott eszközök egyelőre még nem hozzáférhetőek, viszont heteken belül megjelennek mindenhol. Ezzel az új integrált szolgáltatással a közösségi platform még nagyobb szabadságot biztosít annak érdekében, ahogyan a saját tartalmainkat kezelni és védeni akarjuk.

 

A Facebook hirdetési osztályán is jelentős változások várhatóak, amiről itt számoltunk be:

A Facebook 1000 alkalmazottal bővül a hirdetések elbírálásához

Emellett hamarosan érkezik a Messenger Lite:

Újabb országokban jöhet az Android-os Messenger Lite

Forrás: We Are Social Media