Korábban már megírtuk, hogy a közösségi platform lehetővé tette a cross-posting megoldást az Instagram Stories-zal összekötve. A Facebook Stories sikere nem túl jelentős, hiszen a fiatal célcsoportok szívesebben lógnak Instagramon vagy Snapchaten. Most viszont bemutatják az oldalakon is!

A Facebook megerősítette, hogy több hetes tesztelés után a Stories elérhető lesz a Pages-ben is. A funkció a következő hónapban már mindenhol meg fog jelenni, többek között a márkák, híroldalak, atléták, előadók és nonprofit szervezetek esetében is. A legnagyobb közösségi oldal szerint ez hasznos lehet az üzletünk számára, hiszen így újabb, szórakoztató Stories típusú tartalmakat is gyárthatunk az oldalainkon. A Facebook azt is elmondta, hogy az Instagram Stories sikere inspirálta őket erre a lépésre, ugyanis azt a felületet rendkívül hatékonyan használták például a közszereplők és a divatcégek is.

A felhasználók abban az esetben fogják látni a Facebook Stories-t, ha követik vagy lájkolták az oldalt. Az oldal adminok számára pedig egy “Create story” gomb lesz elérhető a felületen, amivel létrehozhatják a bejegyzéseket. Azt még nehéz megjósolni, hogy ez az újdonság mennyire fogja növelni a felület népszerűségét, de az biztos, hogy már régóta szüksége van a boostra.

A Facebook Stories és az Instagram Stories integrálásáról itt számoltunk be:

Ezentúl megoszthatjuk az Instagram Stories-posztokat Facebookon keresztül is

Instagram Stories újdonságokért kattintsatok ide:

Új kiegészítők jelentek meg az Instagram Stories-ban

Forrás: TechCrunch