Egy önálló, kifejezetten a fiatalokat célzó zenés/videós alkalmazáson dolgozik a Facebook – írtuk alig két hete, és a múlt hét végén a közösségi óriás minden különösebb hírverés nélkül elérhetővé is tette a Lasso névre keresztelt applikációt. Az új termékben a a felhasználók videóra vehetik, ahogy táncolnak, vagy épp énekelnek, és a szépemlékű Vine-hoz hasonlóan rövid klipeket készíthetnek.

A fiatal felhasználók a célcsoport – Fotó: Facebook

Az alkalmazás már egyaránt elérhető Androidra és iOS-re, legalábbis az Egyesült Államokban, magyar felhasználóként a keresés egyelőre nem vezet eredményre egyik áruházban sem.

Az új alkalmazást egyértelműen az elképesztően sikeres TikTok app konkurenciájának szánja a Facebook, illetve nem titkoltan azt várják a Lassótól, hogy a fiatalok újra visszataláljanak a legnagyobb közösségi oldalhoz. Hogy sikerrel járnak-e, az erősen kérdéses hiszen a konkurencia 500 milliós aktív felhazsnálóbázisát nehéz lesz utolérni, ráadásul a Facebookból kiábrándult fiatalokat eleve elriaszthatja, hogy a Lasso a Mark Zuckerberg vezette cég „legújabb találmánya”.

Forrás: The Verge