A Facebook Groups egyre nagyobb szerepet kapott ebben az évben a közösségi oldal terveiben, ezért most egy sor új eszközt tettek elérhetővé az adminok számára, amivel hatékonyan növelhetik a közösségeiket. Mutatjuk a várható update-eket!

  1. Welcome posztok

Ezzel az új opcióval az adminok automatikusan üdvözölhetik és bemutathatják a legújabb tagokat, amin keresztül a csatlakozó tagok még kényelmesebben érezhetik magukat az alakuló közösségben.

 

  1. Jönnek a tagsági badge-ek

Ezzel az eszközzel különböző módon jelölhetjük a csoport adminjait, moderátorait és legújabb tagjait is. Ez azért is lesz hasznos, mert így látni fogjuk, hogy kikhez fordulhatunk segítségért vagy egyéb kérdésekért.

 

  1. Tagsági profilok

Ebben az új opcióban létrehozhatunk külön, a csoport számára hozzáférhető profilt is a publikus adataink alapján. Ezzel nem az összes elérhető információt osztjuk meg magunkról, hanem csak azokat, amik a csoport számára fontosak vagy relevánsak lehetnek, például az érdeklődési köreinket is.

 

  1. Új kontroll

A Facebook az adminok rendelkezésére bocsát további eszközöket is, amelyekkel segítséget kaphatnak, hogyan is terjeszkedhet tovább a csoportjuk. Valamint ezzel azt is láthatjuk, hogy mikor a legaktívabbak a csoport tagjai, és hogyan optimalizálhatjuk az engagement-et a csoporton belül.

Még több hatékony módszer Facebookon:

3 hatékony stratégia a reach és engagement növelésre

Újabb alkalmazást tesztel a Facebook, amiről itt számoltunk be:

A Pinteresthez hasonló funkciót tesztel a Facebook

Forrás: Social Media Today