A legnagyobb közösségi platform komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy a felhasználók több minőségi időt töltsenek az oldalon, ezért újabb kiegészítőket vezet be a real-time élményekhez. Hamarosan érkeznek további indikátorok és update-ek, hogy jobban lássuk, amikor valamelyik ismerősünk aktív Facebookon.

Az új update-eket a Mashable fedezte fel pár napja, tehát már tesztüzemben vannak.

Egy újabb tesztelés alatt álló opción keresztül mindenki számára publikussá válik, hogy a kommentelő mikor volt aktív utoljára. Emellett pedig azt is látni fogjuk, ha egy oldal adminja éppen online van-e, és azonnali üzenetváltást is kezdeményezhetünk.

De miért ragaszkodik annyira a Facebook ahhoz, hogy megmutassa nekünk az éppen elérhető felhasználókat? Részben nyilván a Facebook Live posztok sikeréből indultak ki, hiszen egy új felmérés alapján az átlag felhasználó tízszer többet kommentel egy live típusú bejegyzés alatt, mint egyébként. Ezek a számok azt mutatják, hogy az emberek szívesebben kommunikálnak real-time, amikor érzékelik, hogy a másik fél is jelen van.

Az üzleti oldalak számára ez azt jelenti, hogy még több lehetőségük lesz elérni a közönséget valós idejű eszközökkel, különösen az oldal adminokra vonatkozó fejlesztéssel. Ez tehát elsősorban a kiemelkedően aktív oldalak számára lehet jó hír.

A Snapchat fejleményeiről az alábbi cikkben számoltunk be:

Bemutatták a Snap Inc. legújabb kreatív partnereit

 

A legújabb Facebookot érintő felmérésekről pedig itt számoltunk be:

Fogy a fiatal a Facebookon – Mit tehet a hirdető?

Forrás: Social Media Today