Milyen jó lenne egy olyan közösségi oldal, ahol azok jelölhetnék be egymást ismerősnek és tarthatnák a kapcsolatot, akik egy iskolába járnak- gondolta Mark Zuckerberg 16 évvel ezelőtt. 

Milyen jó lenne a Facebookon egy olyan felület, ahol azok ismerkedhetnének és tarthatnák a kapcsolatot, akik egy iskolába járnak- gondolta talán  újra Zuckerberg, vagy valamelyik fejlesztő, aki biztosra akart menni nem olyan régen, ugyanis a Facebook most bejelentette a Facebook Campust, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a Facebook eredeti koncepciója. 

Classmates directory screenshot

A bejelentésben arról írnak, hogy most sokkal nehezebb dolga van a diákoknak, hogy megismerkedjenek egymással, ugyanis nagyon sok oktatási intézményben csak online tartják az előadásokat, és a kisebb csoportos képzések is az online világban kerültek át, így pedig sokkal nehezebb új barátságokat kötni, ebben szeretne segíteni a Facebeook Campus. 

A főbb funkciók között szerepel egy olyan newsfeed, amiben az egyetemmel kapcsolatos hírek keringenek majd, lesz egy lista a diákokkal, hogy egyszerűbben egymásra lehessen találni, és chatszobák, amik úgy működhetnek, mint az egyetemi klubbok. 

A Facebook Campus egyelőre a legnagyobb amerikai egyetemeken érhető el, de várható, hogy Európában is bevezetik majd egyszer.