Ha valami jó történik velünk, azt szinte azonnal posztoljuk.

A University of Wisconsin szakemberei 300 végzős diák kommunikációs szokásait vizsgálták, arra voltak kíváncsiak, kikkel osztják meg életük legfontosabb eseményeit. A vital.hu cikkéből kiderül, hogy a megosztások 70 százaléka a közösségi médiához kapcsolható, smsben, telefonon, esetleg személyesen történt. A pozitív élményeket a Facebokon és a Twitteren osztották meg az önkéntesek, mivel itt gyorsan terjed az információ, és sok emberhez eljut, akik azonnal tudnak reagálni. A negatív híreket – a munkahely elvesztése, betegség, szakítás stb. – ezzel szemben még mindig telefonon, smsben vagy személyesen osztjuk meg a számunkra fontos emberekkel, mivel ez intimebb, bizalmasabb közlésmód.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-couple-reading-tablet-park-gorgeous-enjoying-technology-wireless-connection-image41261440

Ugyanakkor a Facebook mellett lehangoltabbak is leszünk. Részben azért, mert mások pozitív megnyilvánulásai miatt folyamatosan összehasonlítjuk magunkat a többiekkel. Másrészt pedig, mivel halogatjuk a fontosabb teendőinket, csökken az önértékelésünk.