Az már régóta nem titok, hogy a Facebook igyekszik egyre erősebb lenni a videós tartalmakban: már betették a lábukat Hollywoodba, hogy saját sorozatokat készítsenek, és egy ideje elég nagy az érdeklődés a sportközvetítések irányába is. Utóbbi esetben történt most nagy előrelépés, hiszen Mark Zuckerbergék megszerezték a jogokat, hogy a következő három idényben a legnagyobb közösségi oldal közvetíthesse  a spanyol bajnokság meccseit – egyelőre csak az indiai szubkontinens országaiban.

A foci megérkezett a Facebookra – Forrás: Pexels

A Reutersnek nyilatkozó Alfredo Bermejo, a La Liga digitális stratégiáért felelős igazgatója szerint az utóbbi két évben az volt az egyik fő céljuk, hogy a lehető legnagyobb közönséghez jussanak el a mérkőzések, ezért ingyenes platformokkal is megállapodtak. A Facebook pedig tökéletes terep, hiszen csak Indiában 270 millió egyedi regisztrációval rendelkeznek, de a frissen bejelentett megállapodás szerint a mérkőzések láthatók lesznek az afganisztáni, bangladesi, bhutáni, Maldív-szigeteki, nepáli, pakisztáni és Srí Lankán élő felhasználóknak is.

A Facebook lépése ugyanakkor egyáltalán nem számít egyedinek, hiszen az óriási techcégek az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a különböző sportközvetítések iránt: 2018 elején például az Amazon szerezte meg a jogokat, hogy 2019-től minden idényben az angol Premier League húsz meccsét közvetítse Nagy-Britanniában.

Forrás: Reuters