Mi a legjobb módja annak, hogy eladjuk a Fiat 500 Abarth Cabrio modellt? Fessünk be egy tucat meztelen nőt, természetesen! A Richards Group legalábbis éppen ezt a szokatlan ötletet álmodta meg, amihez felbérelt néhány helyi cirkuszi mutatványost, művészt és guminőt, majd egy testfestőt is, aki feldíszítette és az olasz autó alakjába „öntötte” őket – írja a Mashable.

Mielőtt azt kiabálnád, hogy „Ez Photoshop!”, eláruljuk, hogy valóban 30-40 ember csapatként való együttműködésére volt szükség ezeknek a felvételeknek az elkészítéséhez, amely projektről Craig Tracy testfestő művész is úgy nyilatkozott, „a legambiciózusabb, legérdekesebb és legszórakoztatóbb forgatás volt, amelyen eddig részt vettem”.

Az összehasonlításhoz itt egy fotó magáról az autóról:

fiat-abarth-real-car

A kidolgozott képek, melyeket a „Made of pure muscle” („Tiszta izomból készült”) szlogen kíséri, print hirdetésekként jelennek meg az ESPN the Magazine „Body Issue” című számában. A reklám készítői szerint a csapat napokat töltött a nők pózainak beállításával, megfigyelve, pontosan hová kell helyezkedniük a felvételhez, majd befestették a testüket és így készülhetett el ez a fotó is, amelyet sokan művészi alkotásként is elismerhetnek:

fiat-ad

Mások talán úgy gondolják, csak egy újabb esete a nők tárgyiasításának.

A Dallasban működő Richards Group ügynökség nem jár ismeretlen terepen, hiszen 2011-ben már készítettek egy videót, amelyben egy csinos olasz hölgyet láthatunk egy arra sétáló férfi fantáziájában. A nő hirtelen átalakul egy Fiat 500 Abarth autóvá, amint a férfi egy csókért hajol hozzá.

Míg ez a print hirdetés teljesen eredetinek tűnik, voltak már hasonló erőfeszítések a szakmában, például az a reklám, amelyet a dél-ausztrál kormány útbiztonsági kampányához készítettek, jegyezte meg egy kommentelő a Carscoops oldalán:

Australian-spot

Nézzétek meg ezt a videót, hogy lássátok, milyen bonyolult volt ennek a Fiat projektnek a kivitelezése – és legyetek óvatosak: ennyi meztelenséggel azt kell, hogy mondjuk, talán nem a munkaidő eltöltésére találták ki!

Még ha a testfestés és a guminők a kocsi egy torzított alakját adják is ki, ez mindenképpen egy kreatív és művészi erőfeszítés. Ti mit gondoltok?