Az új szabályozás a 16 év alattiak online munkájáról, és a keresetekről szól, illetve kötelezővé teszi a közösségi oldalak számára, hogy a gyerek kérésére is azonnal eltávolítsák az olyan tartalmakat, amin ő szerepel. 

Franciaország az első, aki a gyerekkorú influenszereket külön törvénnyel védi, pedig egyre több a bőven 16 év alatti név a Youtube legjobban kereső influenszerei között, vagyis a szabályozás az egész világban egyre égetőbb lenne. 

A törvény hasonló jogokat ad a gyerekeknek, mint a gyerekmodellek vagy a gyerekszínészek esetében, például hogy a keresetüket egy bankszámlára kell gyűjteni, amit 16 éves korukban kapnak meg. A gyerelinfluenszereket megbízó cégeknek pedig külön engedélyt kell majd kérni a hatóságoktól. 

A törvényt benyújtó  Bruno Studer elmondta, hogy a gyerekeket mindenhol kötelességünk megvédeni, és nem tehetünk úgy, mintha az internet egy olyan hely lenne, amire nem vonatkoznak szabályok. 

Tavaly a legjobban kereső Youtuber a most 8 éves amerikai Ryan Kaji volt, aki 26 millió dollárt keresett a játékokról szóló videóival, míg a most 6 éves orosz Anastasia Radzinskaya a 18 millió dollárjával a lista harmadik helyén végzett. 

Forrás: BBC