Bár a Vine leállítása nem volt túl meglepő – habár a lépés egy sokkal nagyobb lépést előzhet meg, és sokkal sötétebbet is – ettől függetlenül az alkalmazás millikat mozgatott meg, akik rengeteg munkát fektettek tartalmaikba.

giphy-loves-vine

A Vine egészen eddig nem tette lehetővé azt, hogy felhasználói letöltsék kész tartalmaikat, csak most, a végleges lezárás előtti néhány hétben menthetik a menthetőt, bár a beszámolók szerint néhány tartalom már most eltűnt fiókjukból. Ám itt a segítség! Méghozzá a Giphytől!

A legnagyobb gifekkel foglalkozó oldal blogján fejtette ki, hogy mivel odavan a végtelenített tartalmakért – és miért is ne lenne? – egy tool segítségével elérhetővé teszi, hogy a vine-okat az oldalon giffé konverteljük és megőrizzük az örök időknek.

Az átalakításhoz a felhasználóknak szüksége lesz egy Vine és egy Giphy accountra is. Bár a videókból egyelőre csak gif alakítható ki, a Giphy közlése szerint a videókat és a hozzájuk kapcsolód hangsávot is tárolják szerverükön, így még arra is van esély, hogy egyszer mindenki újra használhatja vine-jait.

A tool egyelőre még nem érhető el, de amint a nagyon közeli jövőben használható válik, itt lehet majd elérni.

Forrás: Wersm.com