A hatalmas mennyiségű frissítés 41 új funkcióval máris életbe lépett, köztük a legfeltűnőbb a hasábokat használó felület néhány igazán remek opcióval, amelyekkel személyre szabhatjuk az oldalt – írja a LifeHacker.com.

Az új felület majdnem úgy néz ki, mintha a Facebook idővonalának és a Flipboardnak a szerelemgyereke lenne, hiszen hasábokba rendezi a tartalmakat, amelyeket a képernyő méretének megfelelően lehet méretre szabni (tehát ha nagy a képernyőd, több hasábot is hozzáadhatsz és kihasználhatod az üres teret). A videók több hasábot is elfoglalnak egyszerre és néhány nagyszerű animációval is találkozhatunk.

Ha posztolsz, a Google+ automatikusan hozzáadja a bejegyzéshez a hashtageket, ugyanis elolvassa a szöveget, beszkenneli a hozzá tartozó képeket és így tovább. Ezért bármely poszt esetében láthatod a hasonló témával foglalkozó többi bejegyzést anélkül, hogy a posztolónak kellene hozzáadni a hashtageket. (És természetesen, ha szeretnéd, ki is kapcsolhatod ezt a funkciót vagy változtathatsz az automatikus hashtageken.)

A Google nem vette sorra mind a 41 funkciót a tegnapi I/O konferencián, de már most is látjuk, hogy az új felület egy remek kezdés, ahogyan az új Hangouts alkalmazás és a fotóknál elérhető friss funkciók is.

Nézzétek meg a Google hivatalos blogjának bejegyzését is, ha többet szeretnétek megtudni a Google+ változásairól!