A Google Japán lakosait három Google Play automatával lepte meg, amelyek mindegyike 18 különböző játékot árul, köztük ingyenes és fizetős verziókat is. A használatukhoz egy olyan okostelefonra van szükség, amelyen Android 4.0 fut és NFC (Near Field Communication, azaz rövid hatótávú kommunikáció) is elérhető. Aztán hagyod egy kicsit megpihenni a mobilodat a képernyő alatti tálcán, az NFC pedig elvégzi a többi feladatot – írja az Engadget.com.

googleplay

Van egy egységes animáció, amely az óriási érintőképernyőről az Android telefonra „szalad”, amint a letöltés kész. Másik Google applikáció kipróbálásához pedig „ajándékot” is kapsz, amelyet szintén a képernyőről „pottyantanak” le neked a tálcára, amint befejeződött a letöltési folyamat.

Nem Android felhasználó vagy? Ne aggódj, mert az automata felajánl egy Nexus 4 készüléket, hogy kipróbáld, habár vissza is kell adnod! A bemutatókor a Google munkatársai őrködtek a gépek mellett, Shibuya egyik üzletében. Itt ugyan csak limitáltan, tíz napon át használhatóak, de végre van egy újabb nagyszerű kifogása az országnak, hogy automatákkal bíbelődhessen.