Google Fit néven indulhat el a keresőóriás következő nagy dobása.

A Google egyszer már próbálkozott hasonló projekttel Health néven, de az 2012-ben bezárt. Az akkori egészségügyi adatbázisra feltölthettünk orvosi kartonokat, lekérhettünk recepteket, vagy nyomon tudtuk követni az edzésünket. Legnagyobb erőssége viszont az lett volna, hogy a kezelőorvosok és a betegek közti adatáramlás hatékonyabbá váljon. A bukást akkor többen a rossz marketinggel, illetve a túl kevés partner bevonásával magyarázták.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-running-sport-fitness-woman-closeup-female-legs-shoes-action-girl-athlete-runner-sprinting-fast-outside-image32021540

Úgy tűnik, a cég most lesöpri a port a régi ötletről, és Google Fit néven megpróbálkoznak egy hasonlóval. A Forbes úgy tudja, az alkalmazásba többek között bele lenne építve egy lépésszámláló, illetve a szívritmusunkat is mérheti majd, amiket egy felhőben tárol majd. Egyelőre nem tudni, hogy a Google Fit az Android következő verzijába épül-e majd bele, vagy egy új appot fejlesztenek rá. A Forbes írása szerint viszont már most felmerültek az esetleges adatvédelmi aggodalmak az egészségügyi adatok és az érintett személyek összekapcsolása miatt.