A Google azt állítja, hogy a Microsoft Bing keresőmotorja a legtöbbször azzal találkozik, hogy az emberek a Google-re keresnek rá. Az állítás a bíróságon hangzott el, mivel a Google megtámadta a 4,3 milliárdos bírságát, amit azért kapott, mert az EU szerint visszaélt a piaci erejével. A magyarázat szerint visszaélt az Android sikerével, és a saját keresőmotorját hozta helyzetbe. 

A Google szerint azonban az a helyzet, hogy az ő keresőmotorjuk a legnépszerűbb, ezt demonstrálták azzal a beadvánnyal, amiben azt írják, hogy a Microsoft keresőmotorjában is a Google a legnépszerűbb keresés. 

Margrethe Vestager, az EU versenyügyi biztosa viszont nem így látja a dolgokat, szerinte az, hogy androidos eszközökön a Google keresőmotorja és böngészője volt az előre telepített alkalmazás, sőt néhány gyártónak fizettek is, hogy ez legyen az alapértelmezett böngésző és kereső, és az emberek csak 1 százaléka nézett más megoldás után, pont azt bizonyítja, hogy tisztességtelenül jártak el, és esélyt sem adtak másoknak. 

Forrás: BBC