A 85. Oscar Gáláig már csak kettőt kell aludnunk, ha pedig szeretnénk felkészülten nekivágni a díjátadó ceremóniának, mi máshoz is fordulhatnánk, mint Google barátunkhoz.

Az óriás azonban most nem csak mindent tudó keresőmezőjével lesz a segítségünkre, hanem egy külön az Oscar-ra készített weboldallal is, ami kvázi végigkalauzolja az érdeklődőket minden néven, címen, eseményen és körülményen, amit az Oscar ceremónia megnézése előtt tudni érdemes, és közben persze néhány szolgáltatását is az arcunkba tolja.

Lássuk, mit kínál számunkra a weboldal!

A lista

Először is jól látható helyen végigböngészhetjük az idei év jelöltjeit kategóriánként, ha pedig valakiről nem tudjuk, hogy kicsoda, vagy a filmet nem sikerül beazonosítanunk, azonnal a segítségünkre lesz a jobboldali doboz, mely alól elérhető a film trailere, valamint a Google Play is, ami azonban sajnos hazánkban egyelőre nem érhető el.

A jóslat

Kicsit lejjebb láthatjuk, hogy az egyes kategóriákban kik a legesélyesebbek a Google keresési statisztikái alapján. Pofon egyszerű, válasszuk ki a legördülőből a kívánt kategóriát, majd máris láthatjuk a toplistás találatokat. Az alkalmazás ugyan nem tartalmazza az összes kategóriát, de a legfontosabbakat azért megtaláljuk benne. Miközben itt keresgélünk, máris élvezhetjük egy kedves kis öltönyös Android társaságát, aki megmutatja, merre folytatódik a vörös szőnyeg, ha esetleg ez nem lenne egyértelmű.

google1

Visszatekintés

Rögtön egy videóba botlunk jobboldalt, ami szépen összefogja a tavalyi év jelölt alkotásait és szereplőit, egyébként a zene is egész jó alatta. Tovább baktatva szinte átesünk a Google hangalapú keresőjén, mely akár azonnal le is tölthető Androidra, iPhone-ra és iPadre is.

Itt ismét feltűnik egy kis Android, ezúttal egy barna hajú, fekete estélyi ruhában tipegő kis kalauz, aki egy kicsit személyesebb vizekre evez velünk: miután diszkréten figyelmünkbe ajánlja az Oscar applikációt és a Google+-os hírkövetést, a tavalyi díjátadó gála legjobb estélyi ruháit tárja elénk, majd megmutatja, hol készíthetünk saját Oscar beszédet – természetesen videóval!

google0

Azok számára, akik lemaradtak a jelölt filmekről, a Google Playt ajánlja a weboldal, amit már fentebb is említettünk, sajnálatos módon nem érhető el Magyarországon.

No de görgessünk tovább, itt ismét egy Android lesz a segítségünkre, ezúttal grafitszürke frizurával, egy Björköt idéző fehér, hattyú formájú estélyiben, és egy újabb mobil alkalmazáshoz irányít bennünket, ezúttal a hozzánk közeli Oscar jelölt filmek vetítési időpontjaival és egyéb információkkal, valamint a Google Hangout is kiegészült a nagy eseményre egy igazán hiánypótló feature-rel: beszélgetés közben a beszélő „kezébe” egy Oscar szobrocska kerül.

google2

Végezetül figyelmünkbe ajánlják a linket, ahol élőben követhetjük az Oscar Gála minden mozzanatát, alatta pedig feltérképezhetjük a jelölt filmeket a Google Maps segítségével, tehát mindenre gondoltak.

Aranyos ötletek, reméljük sokan hasznukat veszik majd 🙂 Ti követni fogjátok a díjátadó ceremóniát?