A Google mostanában ügyesen betartja az ígéreteit: legutóbb épp lehetővé tette a telefonhívás funkciót a Hangouts üzenetküldési szolgáltatásán keresztül. Lényegében úgy működik, mint a videóhívás – felhívhatsz egy vagy több embert egyetlen gombnyomással a Google+-on, Gmailben vagy Chrome kiegészítőben és még a Hangouts effektek is bejátszanak. Az egyetlen kivétel, hogy valódi telefonszámokat lehet csak tárcsázni – írja a The Verge.

Még keverni is lehet a videó- és hanghívást, így azokkal is beszélhetsz, akik nem használják a Hangouts szolgáltatást. Az USA-ba és Kanadába irányuló hívások ingyenesek függetlenül attól, hogy melyik országból indulnak, és a világ más részein is lenyűgözően olcsóak.

video_call_2_large_verge_medium_landscape

A funkció úgy működik, ahogyan anno a Gmail chatben a Hangouts frissítése előtt, amellyel eltávolították azt: csak kattints a gombra, hogy felhívd egy barátodat vagy válaszd ki a „call a phone” opciót és tárcsázz! A következő napokban válik elérhetővé mindenki számára és a Google azt mondja, még nincs vége a fejlesztéseknek: „A Hangouts úgy lett megtervezve mint a Google Voice jövője, a hívások indítása és fogadása csak a kezdet.”

Reméljük a Google telefonhívás legközelebb mobilra érkezik és végül már telefonszámokra sem lesz szükségünk!