Hatalmas trend és biznisz manapság a kriptopénzbányászat, így nincs abban semmi meglepő, hogy a közelmúltban egyre több olyan alkalmazás bukkant fel az Android és az iOS appboltjában, amik erre biztosítottak lehetőséget. A visszaélés persze itt is azonnal felütötte a fejét, és számos olyan alkalmazás akad, ami a háttérben, sokszor a felhasználó tudta nélkül folytatott ilyen műveletet.

A Google is felszámolta a kriptobányás appokat a Play Store-ban – Forrás: Pexels

Erre figyelt fel korábban az Apple és most a Google is: nemrégiben az almás cég tiltott ki minden kriptobányász programot az App Store-ból, őket követve pedig a napokban a keresőóriás is megváltoztatta a Play Store kapcsolódó szabályait, ami lényegében annyit tesz, hogy ők is letiltották a kriptopénzbányász appokat.

A Google ezen lépése ugyanakkor nem számít teljes újdonságnak, hiszen korábban a böngészőjük esetében vezettek be hasonló szankciókat: letiltották például az olyan Chrome bővítményeket, amik kriptopénzbányászására biztosítottak lehetőséget, illetve jelentősen korlátozták azokat a hirdetéseket, amik kriptopénz-kereskedésre, és a különböző kriptopénztárcák használatára buzdították a felhasználókat.

Forrás: The Verge