A Google több új funkcióval is frissítette iOS és Android alkalmazásait. Köztük van az Uber integráció is, ami akkor jelenik meg, ha közlekedési vagy gyaloglási útvonalat keresel adott városokban, és amennyiben már telepítve van az eszközödön az Uber alkalmazása. Megtudhatod a tervezett utazás becsült idejét is, ha autókölcsönzési szolgáltatást vennél igénybe – írja a TechCrunch.

navigation-with-lane-guidance

A Maps ezen kívül most már előre mutatja az útinformációkat, amikor navigációt használsz. Ezek az ikonok a zöld sáv alatt jelennek meg a felület tetején, jelezve az útvonal nevét és azt is, hogy a következő lépésre milyen adatok vonatkoznak. Mostantól offline térképeket is el lehet tárolni későbbi használatra, a Google profiloddal összekötve.

Vannak továbbá szűrők a keresési találatok szűkítése érdekében, melyek lehetnek nyitvatartási időpontok, árak, értékelések és így tovább. Ezzel a Google Maps mintha a Yelp konkurensi címére pályázna, hogy ne kelljen az alkalmazások között szörföznöd, ha valamit tenni akarsz vagy valahol enni akarsz. A Google erősített más fronton is: amikor tömegközlekedési lehetőségeket keresel, specifikusabban adhatod meg az indulás vagy az érkezés idejét.

A Google Maps alkalmazások emlékezni fognak a bejelentkezést követően elmentett helyszínekre is, valamint néhánynál speciális turista nevezetességek Street View képeit is felajánlják.

street-view