A Google még idén megkezdi a két éve inaktív fiókok törlését, és azokkal a accountokkal indít, amelyeket létrehoztak, majd ezután soha többé nem használtak. A Részletek még nincsenek, de úgy néz ki, hogy egy adott fiokhoz tartozó összes tartalom törlődik, ebbe beleértve az emaileket, a Workspace tartalmakat, fotókat és a Youtube-feltöltéseket is.

Utóbbinál nem teljesen világos, hogy tényleg törli-e, hiszen előfordulhat, hogy egy mai napig népszerű videót töröl a Google amiatt, mert a feltöltőm fiók már inaktív.

A Google több értesítést küld egyébként az inaktív fiókok tulajdonosainak, valamint a fiók helyreállítási e-mail-címét hónapokkal a fiók tényleges törlése előtt.

A fiók törlésének elkerülése érdekében a felhasználók számtalan műveletet hajthatnak végre, például egyszerűen bejelentkezhetnek fiókjukba, e-mailt küldhetnek vagy fogadhatnak, vagy letölthetnek egy alkalmazást a Google Play Áruházból, hogy megmutassák, hogy továbbra is aktívak. Alternatív megoldásként az előfizetések automatikusan aktívan tartják a fiókokat.

Bár az új szabályzat ma indul, a Google csak 2023 decemberétől kezdi meg a régi fiókok törlését, így elegendő időt hagyva bárkinek újra bejelentkezni és letölteni az összes adatot, mielőtt véglegesen kijelentkezik.

Forrás: Android Police