A Google megvásárolta a Bump nevű iPhone-on és Androidon is elérhető alkalmazást, amely használatával fájlokat, fotókat és videókat lehet „szállítani” a telefonod és a laptopod között. Az üzletkötés részletei nem ismertek – írja a VentureBeat.

Az applikáció lehetővé teszi, hogy bármit – fotót, fájlokat – kiválassz a telefonodon és azokat átmásold a számítógépedre egyszerűen azzal, hogy lenyomod a szóköz billentyűt a laptopodon. És ugyanez működik fordítva is: bármit kiválaszthatsz a számítógépeden, amit a szóköz lenyomásával a telefonodra juttathatsz.

gump

A Bump portfóliójának része a Flock kollaboratív fotóalbum is, amely segítségével bármely eseményről készült fotókat megoszthatod azokkal, akikkel együtt töltötted az idődet. Ez hasonló ahhoz, amit a Facebook nemrég elérhetővé tett az új megosztott fényképalbumok formájában, de még nem feltétlenül elavult a szolgáltatás, ha a Google valahogyan integrálni tudja a Google+ rendszerébe.

Számos más lehetőség is van a Bump technológia Androidra való integrálására, valamint összekapcsolható különböző Google termékekkel, például a Google térképekkel is. Hányszor volt már olyan, hogy megkerestél egy címet a Google Maps segítségével, majd azt kívántad, bárcsak az varázslatos módon átkerült volna a telefonodra is? A Google-nek vannak erre eszközei, de nem feltétlen olyan erősek vagy egyszerűek, mint a Bump.

Itt elolvashatjátok a teljes bejelentést a Bump blogján.