A Google megvásárolta meg nem nevezett összegért a „Titan Aerospace” vállalatát, amely nagy magasságokban bevetett drónokra specializálódott. A Wall Street Journal beszámolója szerint a Titan csapata „szorosan együttműködik majd a Google ’Loon’ Projektjével, amely magas légtérben bevetett léggömböket épít, amelyek internetjeleket küldenek a világ azon részein, melyek még nincsenek online” – írja a FastCompany.

3029099-poster-p-1-rs-google-buys-titan-aerospace-the-drone-company-facebook-had-its-eye

A Titan Aerospace pontosan ugyanaz az Új-Mexikóban működő startup, amelyet idén már a Facebook is fel akart vásárolni 60 millió dollárért [magyarul itt írtunk róla]. Az üzletet azonban nem kötötték meg – helyette a Facebook bejelentette „Connectivity Lab” kezdeményezését márciusban, „a világ vezető repüléstechnológiai szakértőivel”, beleértve az Ascenta csapattagjait, mely egy „Egyesült Királyságbeli cég nagy szakértelemmel a magaslati, hosszú élettartamú repülőgépek tervezése és építése terén.”

Akármelyik esetet nézzük, mind a Google, mind a Facebook megfelelő eszközökkel rendelkezik ahhoz, hogy folytassák azt a versenyt, amely során az internetet szeretnék eljuttatni a harmadik világba. Úgy tűnik, az ég hamarosan zsúfolttá válik.