A Google frissítette a Google Search alkalmazását, hogy az egy sor Google Now funkciót is tartalmazzon, így például mutatja az aktuális időjárást és a forgalom állapotát, sport eredményeket és még sok mást – írja a Lifehacker.

A Google Now iOS verziója tehát a Google Search alkalmazásba van beágyazva. A Google Now ezentúl a Google fiókodból hív le adatokat, hogy minden nap ellásson a legrelevánsabb információkkal. Tehát jelzi a forgalom alakulását a naptárad bejegyzései alapján vagy a sport eredményeket a szerint, merre tartózkodsz. A Google Search alkalmazásban mutat neked kártyákat („cards”), amelyek az applikáció megnyitásakor ugranak fel és amelyek követik a napodat a WiFi-n keresztül.

Az iOS változat nem egészen olyan, mint a Google Now Android verziója, hiányoznak belőle olyan funkciók, mint a közeli események mutatása, a tevékenységek összefoglalása, beszállókártyák kezelése, de így is sok információt ad az alkalmazásnak. A Google Search applikáció jelenleg elérhető iPhone-ra és iPadre egyaránt.

Az Engadget már ki is próbálta a friss verziót, amelyből a „kényelmet” hiányolják. Az Androidon ugyanis a Now igen gyorsan előhívható, míg iOS eszközön először el kell indítani a Google Search alkalmazást, majd felfelé kell „csúszni” a képernyő aljáról, ahol azok a bizonyos kártyák megjelennek. Ezen kívül a hangfelismerősnek sem lehet egyszerűen azt mondani, hogy „Google”, így indítva keresést a Now szolgáltatásán belül. És ami a legrosszabb, hogy nincsenek figyelmeztetések vagy értesítések, amivel teljesen mértékben eltűntetik a Now proaktív komponensét.

Mindenesetre már csak az maradt hátra, hogy a Google Now szolgáltatás a weben is elérhető legyen, amelyet várhatóan az I/O konferencián jelentenek majd be.