A Google bejelentése szerint frissülni fog a Google Offers minden USA-ban működő vállalkozás számára, amely felgyorsítja az ajánlatok létrehozásának folyamatát, valamint meghozza a Google Maps támogatást is. Az új verzió a „következő héten” válik elérhetővé – írja a The Next Web.

A Google szerint az új eszköz segítségével az üzletek „percek alatt” létrehozhatják az ajánlatukat és mutathatják azt meg a helyi vásárlóiknak a különböző Google tulajdonokon keresztül. Ha Te felelsz a céged marketing büdzséjéért, csak annyit kell tenned, hogy kiválasztod az ajánlat típusát, amit útnak akarsz indítani és hozzárendelni egy költségvetést.

Offers_Creation_Blogpost

A Google Offers ezután megmutatja a vásárlóknak az ajánlatot a tartózkodási helyük szerint, valamint az alapján, mit kedvelnek, és mit keresnek. Továbbá csak akkor kell fizetned, ha a vevő elmenti az ajánlatodat és a Google nem kér az eladásaidból sem.

Offers_Maps_Blogpost-730x539

Ezen kívül a Google Maps támogatottságot is megadta a cég. Ez azt jelenti, hogy amikor a potenciális vásárlók közeli helyekre keresnek rá vagy helyi üzletek után kutatnak, a vállalkozásod megjeleníthető lesz egy kék címke kíséretében, ami jelzi, hogy van egy elérhető ajánlatod.

Amint az ügyfél elmenti az ajánlatodat, a Google Offers megoszt egy emlékeztetőt, amikor az üzleted közelében van. A Google arra is emlékezteti, ha le fog járni a kedvezmény, emailben és mobil figyelmeztetés formájában is.

Azok számára, akik nem ismerik a Google Offers eszközét, egy kis magyarázat: ez a szolgáltatás lehetővé teszi a vállalkozásoknak speciális ajánlatok és kedvezmények eljuttatását a beérkező leveleidbe. 2011 májusában indult és idén a Google agresszíven bővíteni kezdte azzal, hogy kiépítette a szolgáltatást mobilon is, valamint egyéb termékein keresztül is elérhetővé tette. A jövőben tehát meg kell szokni, hogy mindenhol Google ajánlatokat fognak látni a felhasználók, legalábbis az USA-ban biztosan.