A Google Street View autói idén tavasszal visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban számos utat járnak be és az ország több városába, többek között Miskolcra, Egerbe, Debrecenbe, Szolnokra, Nyíregyházára, Békéscsabára, Szentesre, Veszprémbe, Tatabányára, Szombathelyre, Sopronba, Pécsre, Kaposvárra és Szekszárdra is ellátogatnak. Az újbóli bejárás célja utak, autópályák és városok Google Street View képeinek frissítése a Google Térképen.

Kőszeg

A Google Street View-nak köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük nyílik már most is virtuálisan meglátogatni a magyar városok többségét, számos várat,  kastélyt, építészeti, valamint természeti csodákat, beleértve a nemzeti parkokat is. A Google tisztában van azzal, hogy az infrastruktúra a városokban, de a városok között is folyamatosan változik, illetve fejlődik, ezért a képeket rendszeresen frissíteni kell. Az új képek segítik a felhasználókat a még pontosabb tájékozódásban. Az Utcakép 360 fokos képet mutat utcákról, valamint természeti és kulturális nevezetességekről.

A közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok  nem lesznek beazonosíthatók, a magánéletükhöz való joguk nem sérül. A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.)  elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található  „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni.

A Google Street View autói  2021. március 16-án indulnak el Magyarországon.