A Google lehetővé tette az Eiffel – torony teljes 360 fokos körbejárását a Street View segítségével. Néhány héttel ezelőtt már a világ legnagyobb építményénél, a Dubaiban lévő Burj Khalifánál is lehetővé vált ez, így nem éppen újdonságról beszélünk. Ami azonban különbség, hogy a Google Cultural Institute – együttműködésben az Eiffel Tower Operating Company-val – arra használta fel a Street View képeit, hogy számos, a toronnyal foglalkozó online kiállítást hozzon létre – írja a TechCrunch.

Ezeken a kiállításokon több mint 50 archív felvételt, tervezetet, metszetet és fotót lehet megtekinteni, mondja a Google, amelyek elmesélik „az Eiffel – torony 19. századi fejlődésének és társadalomra kifejtett hatásának történetét”. Az egyik kiemelkedő darabja a kollekciónak az a felvétel, amelyen Gustave Eiffel Thomas Edison által rögzített hangját hallhatjuk.

Sajnos úgy tűnik, hogy a Google egy meglehetősen felhős napon kapott lehetőséget a Street View felvételek elkészítésére, így a teljes kilátás nem annyira lenyűgöző, mint amilyen lehetett volna.

Az utóbbi hónapokban a Google egyre több új helyszínre terjeszti ki a Street View hatókörét, kezdve a Nagy-korallzátony víz alatti fotóitól a Grand Canyonig, valamint számos állatkert, csatorna, elhagyatott sziget és sípálya is megért néhány kattintást. Csak az előző hónapban a Google közel 1000 új Street View helyszínt adott hozzá a térképeihez Ázsiában, Európában, Latin-Amerikában és Észak-Amerikában.