Havonta több, mint 6 milliárd órányi megtekintett videóval a YouTube a videófogyasztás és megosztás hihetetlenül erős platformja. A tinédzserek között még a Facebookot is veri népszerűségben. Most pedig úgy tűnik, hogy a Google egy még fiatalabb korosztályt fog megszólítani – írja a Mashable.

A YouTube ugyanis egy gyermekbiztos weboldalon dolgozik, amely a 10 évnél fiatalabbak számára biztosít majd tartalmakat. Bár jelenleg a YouTube-nak többféle biztonsági funkciója is van, melyek blokkolják a nem megfelelő tartalmakat, a szűrők nem 100%-osan pontosak. Egy új, különálló oldal garantálná a biztonságos böngészés élményét a kisebbeknek is.

Az alábbi videóból még többet megtudhatsz erről a projektről. Lamarr Vilson tárgyalja meg a témát a Mashable „YouTube Weekly” című heti programjának új epizódjában. Aki nem akar lemaradni a következőről, az iratkozzon fel a Mashable YouTube csatornájára! Lamarr ezen kívül egy „Socially Akward” című műsort is készít, amelyben a hét legviccesebb sztorijaival foglalkozik.