A Google útnak indította az Inactive Account Manager szolgáltatást, amely gondoskodik digitális eszközeidről halálod után vagy abban az esetben is, ha már nem tudod használni a fiókodat. Be lehet állítani egy várakozási időt is, aminek lejárta után a Google veszi kézbe a dolgokat – írja az Übergizmo és a The Next Web.

Az Inactive Account Manager megtalálható a beállítások oldalon és itt lehet megadni azt is, mit tegyen a Google az üzeneteiddel és a különböző Google szolgáltatásokból származó adataiddal, ha inaktívvá válik a fiókod.

Arra is lehetőség van, hogy három, hat, kilenc vagy tizenkét hónap inaktivitás után automatikusan kitöröljék az adatainkat. 10 megbízható kapcsolatunkkal az összes támogatott Google szolgáltatásból kivont adatot meg lehet osztani, ezek között van a Blogger, a Google+, a Gmail, a Google Drive, a Picasa, a YouTube és a Google Voice is.

Mielőtt az Inactive Account Manager bármit tenne, küld egy figyelmeztető emailt az általad megadott alternatív címre és SMS-t is a telefonodra. Ez egy hatásos módja lehet annak, hogy a digitális adatainkat eltüntessük akkor is, ha már nem vagyunk elérhetőek.

 innactive-730x567