A Honda legutóbbi kampányának lényege, hogy az ügyfelek tweetjeire valós idejű Vine videókkal reagálnak. Azokra a tweetekre reagálnak így, amelyek a #wantnewcar hashtageket használják. A videókban arra bátorítják a felhasználókat, hogy régi kocsijukat cseréljék le egy új Hondára a japán cég nyári leárazási akciói keretében – írja a Mashable.

A videókat még a tweet érkezése napján forgatják le és töltik fel a Twitterre, illetve mindegyiket a felhasználó visszajelzéséhez szabják. „Ha egy felhasználó megemlíti, hogy azért van szüksége új kocsira, hogy elmenjen pizzát venni, a válaszként érkező Vine videóban talán szerepelni fog egy Honda eladó, aki egy nagyszerű ajánlattal áll elő… és egy hónapra elegendő pepperóni ellátmánnyal” – mondta Susie Rossick, a Honda vezető menedzsere egy nyilatkozatban.

Itt van néhány példa:

tweet1

 

tweet2

Más cégek, mint az Urban Outfitters és Marc Jacobs szintén használta már a Vine szolgáltatását marketing célokra. A Nissan, egy másik autógyártó cég, nemrég Vine és Instagram videókat kért a rajongóitól egy TV reklámhoz.

Mit gondoltok a Honda új kampányáról?