Mostanáig a 13-17 évesek posztjainál az alapértelmezett beállítás az volt, hogy az ismerőseik ismerősei számára látható a bejegyzés, de megvolt a lehetőségük a változtatásra. Ha ezentúl ugyanez a korosztály regisztrál egy fiókot a Facebookon, az első posztjuk alapértelmezett közönségét egy leszűkített csoport, az ismerőseik jelentik majd. Viszont meglesz a lehetőségük, hogy ezután nyilvánosan posztoljanak – olvasható a Facebook bejelentésében.

DisplayMedia

Ezen kívül a tinédzserek bekapcsolhatják majd a követési funkciót is, hogy a nyilvános posztjaik megjelenhessenek mások hírfolyamában. Mint mindig, a követők csak azokat a bejegyzéseket látják, amelyek közönségéhez tartoznak.

DisplayMedia (1)

A Facebook azért elővigyázatos marad: „Nagyon komolyan vesszük a tinik biztonságát, ezért egy extra emlékeztetőt fognak látni, mielőtt valamit nyilvánosan osztanak meg.”

Tehát amikor a publikus megosztás mellett döntenek, ez az emlékeztető ismétli el nekik, hogy a posztot mindenki láthatja majd, nem csak azok az emberek, akiket ismernek. Egyúttal újból felajánlják nekik a lehetőséget, hogy változtassanak a megosztási opción.

DisplayMedia (2)

Ha a továbbra is kitartanak a nyilvános posztolás mellett, egy újabb emlékeztetőt fognak kapni.

DisplayMedia (3)

A Facebook blog bejegyzése további forrásokat is ajánl a téma tanulmányozásához. A Help Centerben olvashattok a tinik és az adatvédelem kérdéseiről, illetve az egyéb biztonsági opciókról még több részletet találtok az oldal releváns szekciójában.