A korábbinál több ideig tart majd egy-egy felhasználói értékelés és vélemény nyilvánossá válása a Google Play felületén. A visszajelzések megjelenésig akár 24 órát is kell majd várni a beküldéstől számítva. Ez idő alatt az appbolt nagyobb eséllyel szúrhatja ki a gyanús, félrevezető vagy kamuértékeléseket, illetve visszajelzéseket. Ez idő alatt a fejlesztők továbbra is kommunikálhatnak a Play Áruházban hagyott értékelések vagy vélemények beküldőivel, csak éppen azt a nyilvánosság kizárásával teszik.

Ez a változtatás minden bizonnyal összefügg azzal, hogy az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyelete tavaly vizsgálatot indított a Google és az Amazon ellen, hogy azok vajon eleget tesznek-e saját platformjaikon terjedő kamuvélemények eltüntetéséért.

Számos alkalommal előfordult már, hogy a nagy tömegben érkező kritikákkal nem tudott megbirkózni a szűrőrendszer. A lefizetett felhasználók által beküldött vásárolt kritikáké az egyik legnagyobb probélma, ahol ugyan a Google szabályai nem teszik lehetővé a fejlesztők számára, hogy fizessenek a pozitív értékelésekért, mégis sok cég kínál ilyen szolgáltatásokat. Ez a 24 órás időablak ezek megelőzésére is szolgál.

Forrás: HWSW