Orvosok figyelmeztetnek, hogy eddig is voltak már furcsa kihívások az interneten, és a közösségi oldalakon, de a műanyag rekeszes kihívás sokkal több feladattal látja el a sürgősségi osztályokat. 

A kihívás lényege, hogy műanyag ládákból építenek lépcső-szerű emelvényt, az embereknek pedig fel kell menni, majd le kell jönni róla. Ez elsőre egyszerűen hangzik, de a folyamatosan imbolygó tákolmányról rengetegen esnek le. Aki szerencsésebb az még az elején, aki nem annyira, az akkor, amikor lefelé tart. A videókat nézni is fájdalmas, az emberek teljesen lehetetlen testhelyzetekben esnek a ládákra, a betonba, vagy fejjel a földre. 

https://www.youtube.com/watch?v=7S-XD9-TbmU

A jelenségre már Snoop Dogg is felfigyelt, aki Instagramján osztja meg a videókat, a kihívást halál hídnak nevezte el, és azt írta, hogy ennek lassan több áldozata lesz, mint a pandémiának. Az orvosok pedig egyetértenek vele, a John Hopkins kórház egyik sebésze szerint szó szerint bármilyen sérülést be lehet gyűjteni, tetőtől talpig minden testrész veszélyben van. Szalagszakadások, kiment csípő, váll, kéztörések, lábtörések, de gerincsérülések is írhatóak már a pár napja népszerű kihívás számlájára, de az orvos szerint a magasság miatt a halál sem elképzelhetetlen. 

Forrás: USA Today