Hogy találhatjuk meg a legjobb a pillanatainkat a közösségi média oversharing korában? Ez lassan egy igazi egzisztenciális kérdés, viszont most megérkezett a Kodak Messenger chatbotja, hogy elvégezze a piszkos munkát helyetted.

A digitális kamerák és az okostelefonok teljesen megváltoztatták a fotózás mindennapi folyamatát. Már régóta letűnt az a kor, amikor a képeink száma azon múlt, hogy mennyi film áll rendelkezésünkre. Most akár több ezer fotót is készíthetünk, több százat osztunk meg folyamatosan, ezért már szinte el is felejtjük a régen posztolt képeinket. Az Insta-korszakban ez eléggé egyszerű, de mi van akkor, ha bizonyos képek annyira fontosak számunkra, hogy a falon szeretnénk viszontlátni?

A Kodak kifejlesztett egy chatbotot Messengerre, ami segít megtalálni a legjobb képeinket, amiket megosztottunk Facebookon. A Kodak Moments egy új alkalmazás, amivel átnézhetjük az összes megosztott fotónkat a platformon, és kiválasztja a nyomtatásra érdemeseket.

A chatbot szerint azok a legszebb pillanatok, amiket megosztunk a számunkra fontos emberekkel, így nem fog meglepetést okozni, hogy a legtöbb kiválasztott képen társasággal vagyunk. Valamint az alkalmazás mechanizmusában az is meghatározó szempont, hogy mekkora engagementet produkált a megosztott tartalom. Ha pedig nem is döntünk úgy, hogy kinyomtatjuk az adott képet, de egész biztos szórakoztató lesz megint felidézni elfelejtett emlékeket.

Az Apple Music botjáról itt számoltunk be:

Messengeren is elérhető az Apple Music

A képi keresés újdonságáról pedig itt adtunk hírt:

A Facebook már teszteli a képi keresés funkciót

Forrás: We Are Social Media