Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy nem tudta valaminek a pontos megnevezését, de arra szeretett volna keresni a Google-ben. Vagy meglátott egy ruhát, ami nagyon tetszett neki, de más színben szerette volna, esetleg egy cipőt, ami jobb lett volna laposabb sarokkal. Mostantól viszont arra is rá lehet keresni, hogy van-e olyan drapéria, ami hasonlít a kedvenc notesz fedlapjának a mintájára. 

A segítség mostantól a Google Lens-nek köszönhetően érkezik, amibe elég beírni egy szót, és készíteni egy fotót. A Multisearch funkció béta verziója egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, de ha sikeres a teszt, akkor valószínűleg az egész világ sokkal egyszerűbben kereshet. 

Az új funkció elsősorban a vásárlásokat támogatja, de a jövőben ennél sokkal több terve van vele a Google-nek. Például ha valami elromlott, de fogalmunk sincs, hogy annak mi a pontos neve, elég lesz csak lefotózni, és rákérdezni, hogyan lehet megjavítani, hogy a Google megfelelő videókat mutasson. Belinda Zeng, a Google Search termékmenedzsere azt mondta, hogy ő például így tanulta meg, hogyan készíthet magának szép körmöket. De lehetséges az is, hogy lefotóz valaki egy növényt, és tippeket kap a gondozására. Fontos azt is kihangsúlyozni, hogy szeretnék, ha minden platformról mutathatnának találatokat, ezért sem a videós kereséseket nem korlátozzák a Youtube-ra, de olyat sem terveznek, hogy bizonyos üzletekkel partneri kapcsolatra lépnek, hogy csak azok termékeit mutassák. 

Forrás: The Verge