A Brayola nevű startup új szolgáltatása keretében mindenki megtalálhatja a neki, azaz a melleinek leginkább megfelelő melltartót. A cég szerint a nők 80 százaléka hord rossz méretet. Elég sokkoló, ugye? Az új Fit or Not funkcióval a Brayola célja, hogy ezt megváltoztassa, az elképzelhető legkevésbé hagyományos módon – írja a TechCrunch.

A Brayola eddig is segített a nőknek a jó melltartó megtalálásban azzal, hogy információt kért tőlük a már meglévő kedvenc melltartóikról. A szolgáltatás keretében elmondják, ki a gyártó, milyen a modell és a méret, majd a motor segít még több melltartót megtalálni, amelyek hasonlóan jók lehetnek.

4

A Fit or Not funkcióval a cég most oktatni is akarja a nőket a méretezésről, mivel ez a legfontosabb tényező egy melltartó vásárlásakor, amelyet később tényleg szeretni fognak és ami kényelmes is lesz.

Először is fel kell próbálni egy melltartót (majd készítsétek fel magatokat), ezután le kell fotóznod a melleidet. A Brayola minden feltöltött képet ellenőriz, hogy biztosan ne látszódjon senkinek az arca. Azonban nyilvánvaló, hogy egy tetoválás vagy egy anyajegy máris darabokra szedi az anonimitást, amennyiben a megfelelő embernek mutatják meg a képet, így aztán érthető, hogy az ötlet egy kissé pánikot váltott ki.

6

Orit Hashay alapító azonban úgy gondolja, hogy miután a képeken nem látszódnak az arcok és azokat választott felhasználónevek alatt töltik fel sorstárs, szintén melltartót viselő nők közösségén belül, nem olyan kockázatos a dolog, mint azt elsőre hisszük.

Amint feltöltődik a kép, a szolgáltatás felhasználói azonnal választhatnak az igen, nem vagy passz opciók közül. Majd egy „melltartó szakértő” lép közbe és mondja ki a végső döntést.

2

Persze jogos lehet a kérdés: ha a nők 80 százaléka rossz méretű melltartót hord, miért érdekelne, mit mondanak az én melltartómról? Nyilvánvalóan rosszul informáltak.

Azért álljunk meg egy pillanatra. Mint kiderült, a valóságban többen vannak azok, akik szavaznak, mint akik felpróbálnak egy melltartót. Hashay szerint a nők igazából azt akarják tudni, jól tippeltek-e arról, megfelelő-e az adott melltartó és sokszor meglepődnek, amikor a szakértő közbeszól, és azt mondja, hogy a szavazók többsége valójában rossz választ adott. Hashay számára ez a szolgáltatás egyértelműen az oktatás köré épül.

Ha a Fit or Not, vagy csak maga a Brayola érdekel, nézd meg a weboldalát és iratkozz fel!

31