A közösségi média marketingesei azt tervezik, hogy idén megduplázzák a rövid formátumú videókat, mivel ez az egyik legjobb módja annak, hogy emberek millióit érje el gyakorlatilag egyik napról a másikra.

Az OnlyAccounts.io által bemutatott adatok szerint a közösségi média marketingeseinek egyharmada 2023-ban többet tervez a rövid formátumú videókba fektetni, mint bármely más típusú tartalomba.

A rövid formátumú videók térnyerése, ami a TikTokkal robbant be, majd jött a YouTube Shorts és az Instagram Reels, megváltoztatta a közösségi média világát. Ezek a legfeljebb 60 másodperces videók nemcsak szórakoztató és erősen addiktív tartalmat jelentenek, hanem rendkívül jó módja annak, hogy elérje a fiatalabb közönséget. A z generáció és a millenial fogyasztók szívesebben ismerik meg az új termékeket és szolgáltatásokat rövid, dinamikus videókon keresztül, és arra késztetik a márkákat, hogy ebbe a formátumba fektessenek be.

A HubSpot 2023-as közösségi média jelentése szerint a közösségi média marketingeseinek 33%-a tervezi, hogy megduplázza a rövid formátumú videókat, és többet szeretne tevékenykedni a TikTokon, az Instagramon és a YouTube-on 2023-ban. Ennek egyik oka az, hogy az Instagram Reels, TikTok, és a YouTube Shorts generálja a legmagasabb megtérülést.

A válaszadók további 11%-a tervez ebben az évben beruházni hosszú formátumú videókba, ami mindössze 1%-kal több, mint azok, akik az élő hangos chatszobákat, például a Clubhouse-t nevezték meg első számú választásnak. A felmérés szerint a közösségi média marketingeseinek körülbelül 9%-a tervez VR-be és AR-be fektetni. Mémek, interjúk és podcastok, valamint infografikák következnek, 8, illetve 7 százalékos részesedéssel. 

A közösségi média környezete rendkívül versenyképes és folyamatosan változik. Azok a platformok, amelyek képesek fenntartani a felhasználók elkötelezettségét, és célzott és hatékony hirdetési megoldásokat kínálnak, hosszú távon valószínűleg sikeresebbek lesznek. A HubSpot 2023-as közösségi média marketingjelentése szerint az Instagram továbbra is a legnépszerűbb közösségi média platform a marketingesek számára.

Amellett, hogy a legmagasabb megtérülést hozza, és a legjobb forrás az elköteleződéshez és a minőségi leadekhez, a marketingesek körülbelül 23%-a gondolja úgy, hogy az Instagram kínálja a legnagyobb potenciált a közönség növelésére 2023-ban. A TikTok a második helyen végzett 19%-os részesedéssel. Ezt a Facebook és a YouTube követte 18, illetve 15 százalékkal.