Ismered azt az érzést, milyen, amikor a feleséged késő éjjelig Facebookozik, vagy amikor a férjed folyamatosan a Twitteren lóg?

A Bostoni Egyetem kutatása szerint a közösségi médiában jelenlevők 32 százaléka inkább gondol arra, hogy elhagyja a házastársát. A Facebook különösen magas arányban lehet egyik kiváltó oka a házastársak közötti problémáknak. A tanulmány szerzői azt mondják, hogy mindkét nem gyakran fordul a közösségi médiához, ha lelki támaszra van szüksége. Texas államban például arra jöttek rá, hogy akik nem használják a közösségi médiát, és baj van a házasságukkal, azoknak a 16 százaléka gondolt arra, hogy elhagyja a párját. Akik viszont használták a közösségi médiát, azoknál ez a szám a duplája volt, tehát 32 százalék.

http://www.dreamstime.com/stock-images-sad-marriage-morning-bed-image38749424

Az ozy.com cikke szerint összességében érdemes a megérzéseinkre hallgatni, és ha azt tapasztaljuk, hogy a partnerünk túlságosan is sok időt tölt az Instagramon, gondoljuk át, rendben van-e a kapcsolatunk – mielőtt az egyik fél Twitteren közölné a világgal, hogy annak vége van.