A közösségi média felhasználók 47 százaléka mobilról éri el a különböző felületeket és 10 okostelefon használóból minden negyedik rendelkezik közösségi média alkalmazással, a legtöbben a Facebookéval. – írja a Business2Community.

Az alábbi infografikából többek között az is kiderül, hogy a mobil adatforgalom egyre növekszik és Amerikában ebből a Twitter és a YouTube is jól jön ki: egy évben átlag 2,840 dollár a hasznuk.

Ha azonban a történet másik oldalát nézzük, a kutatási eredmények azt is elárulják, hogy a mobil jobban elvonja a figyelmünket vezetés közben, mint például a kábítószer vagy az alkohol: sok balesetet okozott már, hogy a sofőr éppen a Twittert vagy a Facebookot frissítette. Egyértelműen körvonalazódni látszik az is, hogy minél több a mobilelőfizetés, annál nagyobb az esélye, hogy elterelődik a figyelmünk a kormány mögött.

Nem mellesleg, komoly elvonási tüneteket okozhat a felhasználóknak a mobil kikapcsolása vagy az internet nélküli élet is. Sokak számára pedig éppen az internetre kapcsolódás a stressz kiváltója: a közösség média oldalakon jelenlévő nők 46 százaléka vallotta be, tart attól, hogy egy-egy állapotfrissítés segítségével követik őket. A felhasználók 41 százaléka pedig a miatt aggódik, hogy ma már könnyen a betörők tudtára adhatják, ha nincsenek otthon.

Is-Social-Media-Bad-For-Your-Phone