Valószínűleg nálunk ez a megállapítás senkinek nem okoz újdonságot, de olyan helyeken, ahol az üdvözlőlapok küldésének nagyobb hagyománya van, most ütött be a krach. A Hallmark bejelentette, hogy csökkenti a kiadásait és a költségeket, az online értékesítésre fókuszálnak, és néhány üzletük valószínűleg be is zár, mert folyamatosan csökken az értékesítésük.

Ők 110 éve gyártanak üdvözlőlapokat, de a cég az egyéb tevékenységeinek, például a tévécsatornának köszönhetően nincs csődközeli állapotban, nem úgy mint a 70 éves múltra visszatekintő Papyrus és azok a kisebb független boltok, amik leginkább képeslapok eladásából éltek eddig.

Pedig annak ellenére, hogy tavalyhoz képest Amerikában 13 százalékkal esett a képeslapok eladása, az iparág 2019-ben még így 4.5 milliárd dolláros eladást hozott össze. Szakemberek szerint ennek az az oka, hogy bár nagyon sokan hozzászoktak, hogy emojikban köszöntsék fel az ismerőseiket vagy kívánjanak jobbulást, de egyre népszerűbbek azok a képeslapok, amelyeken robotok imitálják az emberi kézírást. 

Forrás: Forbes