A magyar nyelvvel természetesen még meggyűlne a baja a szövegfelolvasóknak, de a TikTok után az Instagram is erősített azon, hogy a felhasználók beszéddé alakíthassanak szövegeket, például kommenteket. 

Az Instagram és a TikTok gyakorlatilag egyszerre jelentett be újdonságokat ezzel kapcsolatban. Az Instagram ott tart, hogy egyáltalán lesz ilyenje, és a Reelsben lehet majd használni, ami ugye a TikTok vetélytársa lenne. 

A TikTok viszont ezzel egyidőben arról számolt be, hogy ők már fejlesztenek is, és az eddigi egy hang helyett, Disney-karakterek hangját is lehet használni, mert megállapodást kötöttek a céggel. Ezzel a funkcióval és együttműködéssel kapcsolatban egyébként az a friss hír, hogy a Disney-karakterek hangjai bizonyos szavakat nem mondanak ki, és egyelőre nem tudni, hogy a “leszbikus”, vagy “queer” szavakat miért nem mondja ki, ha például a “transzgender” vagy a “biszexuális” szavakkal nincs problémája. 

Mindenesetre most a fejlesztésekben az történt, hogy több hónapos késésben sikerült beérnie az Instagramnak a TikTokot, ami abban a minutumban le is körözte, így pedig nehéz lesz átcsábítani magukhoz a fiatalokat. 

Forrás: Social Media Today