A Kuhcoon nevű közösségi média ügynökség nemrég bejelentette, hogy közösségi média oktatás és menedzsment témával foglakozó szoftver terméket indít útnak, hogy segítse az üzlettulajdonosokat és a hirdetőket közösségi média jelenlétük menedzselésében, egyetlen vezérlőpultról – írja a MarketingLand.

A Kuhcoon 2011 óta a világ több pontján kezelt már közösségi média fiókokat. Ez az első termékük. Andrew Torba, a Kuhcoon vezérigazgatója szerint a szoftvert Charles Szymanski társalapító alkotta meg: „Teljesen egyedül építette fel a terméket, miközben én a márkát és az üzlet szolgáltatás oldalát menedzseltem” – mondta Torba.

A Kuhcoon közösségi média platformjának kulcsfunkciója, hogy közösségi média tartalomra vonatkozó tippeket ad valós időben a felhasználó fiókjainak. A cég szerint ez a közösségi média asszisztens „… tudja, melyik a legjobb időpont a posztolásra, milyen típusú tartalmat kellene posztolnod, melyek a legfrissebb közösségi média marketing hírek és tippek a vezető blogokon és hogyan fejlesztheted a közösségi stratégiádat.”

Publisher-600x254

A „Kuhcoon Dashboard” ezen kívül olyan funkciókat tartalmaz, mint a posztok időzítésének lehetősége, valós idejű értesítések és a közösségi média rajongók vásárlói adatbázisa.

Jelenleg a Kuhcoon Dashboard csak a Facebookot és a Twittert kezeli, de a cég azt tervezi, hogy a következő hetekben hozzáadja a LinkedIn platformját is. Torba továbbá azt is elárulta, hogy dolgoznak a Google+ API-hoz való hozzáférésen, valamint Twitter keresés integrálásán és közösségi hirdetésmenedzselő rendszereken.

A Kuhcoon az elindulást megelőző néhány hétben béta tesztelőket is fogadott és több mint 2600 előregisztrált felhasználót gyűjtött.