Vidámak, könnyfakasztóak, megdöbbentőek és lidércesek. És az is biztos, hogy a YouTube, a See3 Communications és a Nonprofit Technology Network által hetedik alkalommal megrendezett DoGooder Video Awards nyertes videói egyáltalán nem hasonlítanak a tipikus közérdekű bejelentésekre – írja a Fastcocompany.com.

Az évente megrendezett DoGooder Video Awards díjkiosztó olyan, mint a virális videók Oscar gálája, de itt a jó szamaritánusokra fókuszálnak. A See3 Communications, a YouTube és a Nonprofit Technology Network által szervezett, valamint a Cisco által szponzorált esemény célja, hogy felfrissítse a gyakran prédikáló hangnemben elkészülő közérdekű közlemények koncepcióját. Az ilyen történetek elmesélésének célja van: a készítők azt remélik, hogy a nézők tényleg bekapcsolódnak és tesznek valamit a jó cél érdekében, amellyel a társadalmi változás részeseivé válnak.

A versenyre több mint 1000 alkotást küldtek be. Egyben ez az első év, amikor a non-profit szervezetek mellett egyének is pályázhattak. A videókat márciusban lehetett benyújtatni, amelyek finalistáira végül maguk a nézők szavazhattak. A nyertesek 3500 dollárt kapnak a Cisco felajánlásából, hogy folytatni tudják a jó érdekében végzett munkájukat, az alkotásaik pedig helyet kapnak a YouTube Spotlight Channel nevű csatornáján is.

És a következő négy kategóriában a díjat kapja…

A legjobb non-profit díj: „Follow the Frog”, Rainforest Alliance

A változás ügynöke díj: „350KM Message for Women’s Ovarian Cancer”, Target Ovarian Cancer

Vicc a jóért: „No Joke. Choice Matters.”, Pathfinder International

X-hatás díj: „How to Shock a Celebrity”, Sabin Vaccine Institute