A TikTok, Twitter, YouTube, Facebook és az Instagram  is megbukott azon a kutatáson, amelyen azt vizsgálták, hogy az LMBTQ+ közösség számára melyik közösségi oldalak a legbiztonságosabbak. Az elérhető száz pontból ezek az oldalak az ötvenet sem érték el. 

A GLAAD tavaly kezdte el mérni több tényezőt is figyelembe véve, hogy mennyire biztonságosak a közösségi oldalak, majd egy közel ötven oldalas tanulmányt készítettek arról, hogyan lehetne a közösségüket jobban megvédeni ezeken a népszerű felületeken. Szóvivőjük szerint néhány vállalat lekesen vetette bele magát a tanulmány vizsgálatába, majd nem történt semmi. 

“A közösségi médiában terjedő gyűlölet és zaklatás, valamint az LMBTQ emberekről szóló félretájékoztatás és nyílt hazugságok valós veszélyeket teremtenek, a közösségünket károsító jogszabályoktól kezdve a közelmúltban a Pride összejöveteleken megjelenő erőszakig. A közösségi média platformok aktív résztvevői az LMBTQ-ellenes kulturális légkör növekedésének, és egyetlen válaszuk az lehet, hogy sürgősen biztonságosabb irányelveket hoznak létre, majd ezeket betartatják” – írják közleményükben. 

A kutatásban olyan észrevételek szerepelnek, hogy néhány oldal nem hagyja a megfelelő személyes névmás kiválasztását, a moderátorokat nem képzik megfelelően, de olyanba is belefutottak, hogy legális tartalmakat távolítanak el. A legrosszabbul egyébként a TikTok teljesített, ahol a saját munkatársaik között sem felfedezhető sokszínű munkaerő, és a hirdetőik között sme jelennek meg olyanok, akik támogatnák az LMBTQ+ közösséget, rról nem is beszélve, hogy nem feltétlenül vannak biztonságban a felhasználók szexuális irányultságára vonatkozó adatok, bár a GLAAD szerint ebben a témában egyik népszerű közösségi oldalban sem lehet megbízni. 

Forrás: Forbes